top of page

Ajankohtaista

Kesän 2024 esite on julkaistu! Lue Kuopion Oppaiden tulevista kesän kävelykierroksista täältä.

etusivu.png

JOHKU

29.5.2024

Kuopion Oppaat ovat ottaneet uuden verkkokauppa alustan käyttöönsä.

Kesän 2024 opastuksemme ovat nyt myynnissä Johku alustalla, josta voit ostaa lippusi etukäteen ja taata näin paikkasi suosituilla Kuopion Oppaiden kesän kierroksila.

Tervetuloa mukaamme Kuopion tarinoiden ympäröimiksi.

Verkkokauppa

VS-Kuopion tori-2014.05.24-001.jpg

Lehdistötiedote Helmikuu 2023

Opastustoiminta näyttää palanneen koronaa edeltävälle kasvu-uralle

Ihmiset uskaltavat taas matkailla koronavuosien jälkeen, mikä näkyy myös opastustoiminnan kasvuna. Vuoden 2022 aikana Kuopion Oppailla oli 151 opastusta, joihin osallistui kaikkiaan 3563 asiakasta. Edelliseen ns. normaali matkailuvuoteen 2019 verrattuna opastusmäärissä on tapahtunut 34 %:n kasvu. Kasvu kertoo, että Kuopion alueen matkailu tarvitsee Kuopion Oppaita.

Kesään 2023 on tulossa erilaisia takuulähtöisiä kävelykierroksia ja suositut opastetut Vaajasalon risteilyt ovat edelleen tarjonnassa.  Viime kesän superhitti oli Rötösten Kuopio-kävelykierrokset, jotka myytiin loppuun alle tunnissa. Kierroksia jatkettaneen myös tulevana kesänä.  Oppaan voi tilata ryhmän omaan bussiin ja kävelyyn ja opastus onnistuu vaikka yhdelle henkilölle. Kuopion Oppaiden kesäesite esittelee kaikki kierrokset ja esite ilmestyy toukokuussa.


Kansainvälinen matkailuoppaiden päivä 21.2.2023

Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää vietetään 21.2.2023. Suomen Opasliiton opasyhdistykset järjestävät tuona päivänä ympäri Suomea tapahtumia tai muistuttavat muilla tavoin ammattitaitoisten oppaiden merkityksestä. Kuopion Oppaat juhlistaa päivää järjestämällä maksuttoman opastetun taidekierroksen Itä-Suomen yliopiston kampuksella. Mukaan pääsee 30 ensimmäistä ilmoittautunutta taiteen ystävää. Oppaana toimii Kirsti Häkkinen. Kierrokselle ilmoittaudutaan:  fi.doerz.com/kuopio/taidekierros

bottom of page