Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Kokoonnumme heinäkuussa 3.7., 10.7., 17.7., 24.7. ja 31.7. klo 16.30 Tallikahviossa, Pikku-Pietarin torikujalla Hatsalankatu 24, 70110 Kuopio. Elokuussa 7.8., 14.8. ja 28.8 kokoonnumme Siskotyttö-patsaalla klo 16.30 ja ruokakävely aloitetaan kauppahallista Lähiruoka Tullin Tuvasta. Osallistumismaksuun kuuluu tervetulojuoma heinäkuun ruokakävelyissä Tallikahvion ainutlaatuisessa miljöössä ja elokuun ruokakävelyissä kauppahallin Lähiruoka Tullin Tuvassa, savolaiset tapakset Kuopion perinteikkäässä Ravintola Kummisedässä, piipahdus Pannuhuone Gust. Raninissa, missä on mahdollisuus ostaa ja maistaa Lignell & Piispasen juomia, Suomen parhaaksi valitun kalakeiton Ravintola Isä Camillossa, juustolautasen Musiikkiravintola King`s Crownissa sekä jälkiruoan ja kahvin tunnelmallisessa Kahvila Kanelissa. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä voi ostaa erikseen maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa.

Maistellen Kuopiota -kierros tehdään kävellen Kuopion ydinkeskustassa ja se kestää noin 3 tuntia. Lähdöt klo 16.30 perjantaisin 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8. ja 28.8.2020. Ruokakävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899.
Ohjeet osallistumismaksun 72 € maksamisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Maistellen Kuopiota -ruokakävely sopii mainiosti merkkipäivä- ja liikelahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Ruokakävelyn järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli on suomi.
Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899.

Maistellen Kuopiota kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. Lue lisää http://www.tastesavo.fi