Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustaf Raninin jalanjäljille
Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen Kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Maistellen Kuopiota -kiertoajelu on torstaisin 2.7., 30.7., 27.8., 17.9. ja 1.10.2020, lähtö klo 11.30 kaupungintalon edestä, Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio. Kesto noin 4½ tuntia. Kiertoajelu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Osallistumismaksu 78 € maksetaan ennen kiertoajelua Kuopion Oppaat ry:n tilille FI67 4600 0010 7788 31 viitteellä 1300.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavaliot. Mikäli ruokakiertoajelu ei toteudu, ilmoitamme siitä ja palautamme maksetun osallistumismaksun.

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan Kuopion Saanassa, tehdaskierroksen ja pienen maistiaisen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Koivumäen Kartanossa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin, joka on tunnettu lähiruoastaan ja tunnelmastaan. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.

Maistellen Kuopiota -kiertoajelu sopii merkkipäivä- ja yrityslahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Kiertoajelun järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli suomi.
Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p.044 244 3899.

Maistellen Kuopiota-ruokakiertoajelu kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. Lue lisää http:// www.tastesavo.fi

Liikennöitsijänä näillä kierroksilla toimii Savonlinja Oy.