Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa: pyörivässä Puijon Torniravintolassa, Koivumäen Karta-nossa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen
kauppaneuvos Gustaf Raninin jalanjäljille historiallisessa Koivumäen Kartanossa ja tarina jatkuu Lignell & Piispasen tehdas-kierroksella. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Ruokakiertoajelupäivät:
torstaisin 6.5., 17.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 2.9., 16.9., 30.9. ja 7.10.
Ruokakiertoajelut toteutuvat mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Lähtö klo 11.30 Kuopion kaupungintalon edestä ja paluu torille n. klo 16. Osallistumismaksu on 83 €, joka sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, kalaa pääruoaksi Koivumäen Kartanossa, tehdaskierroksen ja pienen maistiaisen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Saanassa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin, joka on tunnettu lähiruoastaan ja tunnelmastaan. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen myös maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.

Ilmoittautuminen edeltävään tiistaihin klo 12 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 83 € maksamiseen saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro samalla myös mahdolliset erityisruokavaliosi.

Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu sopii mainiosti myös merkkipäivä- ja yrityslahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Kiertoajelun järjestää Kuopion Oppaat ry.
Opastuskieli suomi. Tilattavilla ruokakiertoajeluilla myös englanti ja saksa.

Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai 044 244 3899. Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu kuuluu Kuopion alueen European Regionof Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. Lue lisää http://www.tastesavo.fi
Liikennöitsijänä näillä kierroksilla toimii Savonlinja Oy.