Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustaf Raninin jalanjäljille historiallisessa Koivumäen Kartanossa ja tarina jatkuu Lignell & Piispasen tehdaskierroksella. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Maistellen Kuopiota -kiertoajelu on torstaisin 2.7., 30.7., 27.8., 10.9., 17.9. ja 1.10.2020. Lähtö klo 11.30 kaupungintalon edestä, Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio. Kesto noin 4½ tuntia. Kiertoajelu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 78 € maksamisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot.

HUOM! 1.10. ruokakiertoajelu on täynnä. Pyrimme järjestämään vielä jouluisen ruokakiertoajelun myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Osallistumismaksu sisältää syksyn kierroksilla tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan Koivumäen Kartanossa, tehdaskierroksen ja pienen maistiaisen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Saanassa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin, joka on tunnettu lähiruoastaan ja tunnelmastaan. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.

Maistellen Kuopiota -kiertoajelu sopii merkkipäivä- ja yrityslahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Kiertoajelun järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli suomi.
Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p.044 244 3899.

Maistellen Kuopiota-ruokakiertoajelu kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. Lue lisää http:// www.tastesavo.fi

Liikennöitsijänä näillä kierroksilla toimii Savonlinja Oy.