Tilattavat kiertoajelut ja kävelykierrokset

Kuopion Oppaat ry:ltä voi tilata opastuksen kiertoajelulle, kävelykierrokselle tai Kallaveden risteilylle.

Asiakas voi esittää oman toiveensa kiertoajelun tai
kävelykierroksen reitistä ja mahdollisista käyntikohteista sen aikana tai me suosittelemme reittiä käytettävissä olevan ajan mukaan.
Esimerkiksi kahden tunnin kiertoajeluun voidaan sisällyttää Kuopion keskusta-alue, Saaristokaupunki ja käynti Puijon tornissa (erillinen pääsymaksu). Keskusta-alueella tutustutaan ydinkeskustan lisäksi satama-alueeseen, Väinölänniemeen, kaupungin historian kannalta tärkeisiin Piispanpuiston ja Snellmaninpuiston ympäristöihin sekä Valkeisenlammen ympäristöön tai vaihtoehtoisesti Savilahden alueeseen, jossa sijaitsevat Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus, KYS Puijon sairaala ja KPY
Novapolis. Savilahteen rakennetaan isoa ja monipuolista kampusaluetta, jossa tulevaisuudessa opiskelee, työskentelee tai asuu yli 30 000 ihmistä.


Kävelykierros on yleisimmin kahden tunnin pituinen. Siinä ajassa ehditään tutustua torin alueeseen, Minna Canthin kadun ja Kauppakadun varrella oleviin rakennuksiin ja siihen historiaan ja niihin henkilöihin, joihin ne liittyvät sekä satama-alueeseen. Vaihtoehtoisesti myös Piispanpuisto on suositeltava kohde, koska sen ympärillä on useita hohdokkaita rakennuksia mielenkiintoisine tarinoineen.

Kävelykierros voidaan toteuttaa myös jonkun teeman ympärillä kuten Minna Canth tai
kuopiolaiset naiset yhteiskunnallisina vaikuttajina, Kuopion toreilta maailman
turuille, jossa kerrotaan myös kuopiolaisista kauppias -ja teollisuussuvuista
tai Kuopio autonomian aikana ja jopa Kuopio 1918 -teema on mahdollinen.